Blev galet gott!
Det är alltså en brownie med cheesecake på toppen :)
Denna skönhet kommer att serveras på lördag med jordgubbar och grädde.
Recept
150 g smör
1 dl kakao
3 st ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smält smöret och rör ut kakaon i det, låt svalna. Rör ihop ägg och socker i en annan skål. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd sedan ner det i äggsmeten tillsammans med smöret.
300 g philadelphiaost
1 äggula
4 msk strösocker
3 tsk vaniljsocker
Rör ihop allt i en skål.
Klä en ugnsform med bakplåtspapper och häll i browniesmeten. Klicka ut färskosten ovanpå och sprid ut med en kniv i fina mönster. Grädda kakan långt ner i ugnen i 150 grader i ca 30 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.
Jag har fått experttips av Mairon att frysa in kakan och bara ta fram den precis innan den ska ätas för att kakan ska vara perfekt kladdig. Så det skickar jag vidare! Nästa gång ska jag nog ta en mindre form så att dom blir tjocka och fina, för nu blev dom endast en centimeter höga.
Tack för hjälpen Mairon och jag lyckades ; )
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar