fredag 31 augusti 2012

Morotsbröd

Här är det underbara morotsbrödet!

Recept

5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 dl rapsolja
2-3 finrivna morötter
1 tsk salt
2 rejäla msk honung
8-10 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn







Gör så här

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt därefter olja, morätter, honung och salt. Tillsätt sedan så mycket deg som degen klara av, arbeta ihop. Ställ på jäsning i 30 minuter.

Baka ut degen och lägg i långpanna med bakplåtspapper. Platta ut och skär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel. Låt jäsa i 30 minuter och grädda därefter i 15 minuter i 220 grader. Håller sig saftiga länge om man fryser in brödet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar